The Forge of Gods

Eleint 1, DR 1374 (24 session)
Susret s Ravilarovom skupinom

-ulaskom u portal našli smo se u mrklom mraku koji se kiselio po zlu

-zlo, zlo i samo zlo bilo je oko nas, osjećao sam se oslabljeno, moja veza sa Srebrobaradim ovdje je bila slabija

-hrabri i ustrajani u svom naumu krenusmo dalje, Corion se uspio orjentirati te preporucio put kojim da krenemo pošto se na kartu pouzdati više nijesmo mogli

-dolazak do prvog od tri zida kovačnice bogova (veliki crni gadni zli zid, monumentalna gradnja)

-prolazak prvog zida, zlo je još jače, tisuće nemrtvih letaju oko nas, no djeluju nezainterisarano do trenutka kada se naumiš vraćati nazad

-svjetlo u daljini govori nam da smo na pravom putu

-svjetlo je velika svjetlosna projekcija Nakija unutar kojeg zla okolina nemože prodrijeti

-razgovor sa Ravilarom, uspješno teleportirano tijelo wemičkog paladina, pomoć patuljcima brzo i dobro obavljena

-daljnji tijek akcija: ili pomoći Ravilaru u dočeku crnih podzemnih cigana, ili napredovati dalje prema kovačnici bogova

View
Eleasis 30, DR 1374 (23 session)
Put prema kovačnici bogova

-odalzak u Nonthal, razgovor sa Eluzielom i mojim rođakom patuljkom iz Underhoma

-zle osovine rade pritisak i na druge dijelove južnog Faeruna, pomoću sjenovitog zmaja ubacuju neki oblik zle bolesti među patuljke, dnevno umire i do 9000 patuljaka, jedino su paladini sigurni

-broj žrtava već je sada zastrašujući, naš zadatak-u što je moguće kraćem vremenu pronaći wemičkog paladina voljnog žrtvovanja svoje duše za spas patuljaka

-polazak stopama Antonia Ravilara i njegove vojske prema kovačnici bogova

-prolazak kraćim putem kojega su izdubili neki veliki crvi==veca opasnost

-susret sa velikim crvom koji nas je napao te ubio Shaumara i Brottora(Trans više nedobivaš apsolutno nikakav item jer ih neznaš koristiti :D)

-susret sa tri čudne sfere koje su oživjele Shaumara i mene(Brottor)

-bježanija pred drugim crvom prema portalu koji vodi do zidova kovačnice bogova

View
Eleasis 29, DR 1374 (22 session)
Razaranje laboratorija

-poslje kraceg odmora krenuli smo uništiti laboratorij.

-dobrom taktikom uspjeli smo upast(doslovno)u labos te uzeti ogrlice i dobiti kontrolu nad 4 od 8 shield guardiana.

-razaranje labosa i svega što se nalazilo u njemu je započelo, slaadovi nisu imali šanse, IZNENAĐENJE.

-nakon što smo razorili labos preostala 4 shield guardiana su došla spasiti ono što se spasiti da ali na zmajevu žalost nisu niti sebe uspjeli spasiti.

-100% uspješnost u destrukciji labosa, čak smo uništili i portal koji je napajao labos.

-druid koj nam se pridružio pao je pod utjecaj zmajevog otrova, te nam je prije svoje smrti uspio prenjet poruku od Aritromasausa(crveni zmaj),on nam je nudio seal od XYZ božice prevare i popravak 4 shield guardiana koji bi služili Nonthalu, naravno mi smo odbili nagodbu, nema pregovora sa zlicama!

-izlaskom na površinu, dobili smo poruku od Eluziela, moramo se hitno javiti u Nonthal.

View
20 session

- uhvatili nas Gytzeraiji, dogovorili se s njima da nas puste ako im pomognemo napadati Gythove kada smo u prilici (za potvrdu drljali nožem po magičnom kamenu)

- teleportiralo nas na sve strane, vjerojatno zbog mača kojem dispell magic krpa od Gytzeraija čini se ne predstavlja neki problem. Brotor, Nathaniel i ja smo završili 30 milja od Gildengladea, u lairu crvenog zmaja

- istražili što se moglo, zabili par sladova. Susreli smo druida koji je popio zmajev potion, ali nije poludio. S njim smo dogovorili da ćemo pokušati uništiti zmajev alkemičarski labos

- nakon izviđanja, druid nam je javio da se u labosu nalazi hrpa jačih sladova koji su inače orijentirani na magije. Na stolu u labosu su ogrlice s kojima se vjerojatno kontroliraju shield guardiani. Ideja je nekako odvućima sladovima pažnju, pobrati ogrlice i zabiti sladove pomoću guardiana

View
Eleasis 26, DR 1374
Ka Gildengladeu, još jednom

Kako to obično s nama biva, put prema šumama koje okružuju Gildenglade nije mogao proći bez čudnih pojava i događaja. Ovaj put nismo našli škrinju s artefaktima polu-bogova već nam je u ruke sletio čudnovati gnom. Kad kažem sletio, to doista i mislim. Gnom je iznad nas lebdio u nekakvom polusnu, a iz očiju mu je isijavala zlatna svijetlost. Moji drugovi koji se u magiju razumiju mnogo bolje nego ja znali su o čemu je riječ – gnoma je zaposjeo celestial, biće iz druge dimenzije čije su karakteristike dijametralno suprotne u odnosu na karakteristike demona i devila s kojima smo se susretali tijekom naših avantura u Turmishu.

Ako ste pomislili da se anđeoski gnom u našem društvu našao posve slučajno, grdno se varate. Celestial je putem gnoma želio prenijeti važnu poruku. Naime, ispalo je da su one “stvarčice” koje smo izvukli iz zalutale škrinje zapravo vlasništvo Githyankija, zlih humanoida koji žive na Astral planeu. Celestial je bio vrlo direktan – unutar par sati napast će nas Githyankiji i ako ne želimo umrijeti ili završiti kao robovi, moramo im predati mač i kristalnu kuglu. Stvorenje je također naglasilo da Githyankijima prilikom predaje magičnih predmeta moramo reći specifičnu rečenicu na njihovom vlastitom jeziku. Kako nitko od nas ne zna njihov jezik, Nathaniel ju je morao naučiti napamet (što mu i nije tako teško palo obzirom da je čarobnjak).

Nakon što je izrekao posljednji dio rečenice, celestial se povukao iz malenog gnoma, pa smo dobili priliku doznati više o našem novom prijatelju. Sav zbunjen gnom nam je usplahireno ispričao da se zove Zuk, da je putujući bard i da je zadnja stvar koje se sjeća dolazak u Xorhun, gradić pun vilenjaka i gnomova u kojem smo i mi započeli naše turmishke avanture. Kako se Xorhun nije mogao lako vratiti, a i sam je ljubitelj opasnog avanturističkog života, Zuk se pridružio našoj malenoj družini.

Susret s Githovima

Ubrzo nakon što je uzbuđenje uzrokovano letećim gnomom i tmurnim vijestima splasnulo, mrkih lica uputili smo se prema šumama koje okružuju Gildenglade. Sukladno najavam, sat ili dva kasnije oko nas su se počeli stvarati čudni svjetleći procijepi iz kojih je izletjelo dva tuceta čudnih stvorenja, Githyankija. U hipu su nas okružili, a njihov ženski vođa počeo je nešto pričati na jeziku koji nismo razumjeli. Srećom, ostali smo pribrani te smo im odmah predali mač i kuglu uz izgovaranje riječi koje smo čuli od celestiala. Tada se dogodilo nešto doista čudno. Githyankiji nisu više izgledali tako srdito, a predvodnica grupe prilikom predaje predmeta Nathanielu je dala čudni bodež u obliku zuba. Ne časeći časa, stvorenja su se naglo povukla u energetske procijepe iz kojih su i došli.

Ponukani znatiželjom, čudni bodež odmah smo počeli pregledavati. Nathaniel je na njemu našao dvije prilično moćne aure, no najbitnije informacije o bodežu otkrio nam je zapravo Zuk. Maleni bard dosjetio se priča koje govore o tome da su Githyankiji jednom davno sa crvenim zmajem s ovog područja sklopili pakt. On im je u zalog pakta dao svoj zub (koji je naknadno pretvoren u bodež), a oni su obećali da će ga štiti.

Vatrena noć

Kad smo napokon stigli do šume, bili smo toliko iscrpljeni da nam nije preostalo ništa drugo nego napraviti kamp. Sukladno očekivanjima, noćni odmor prekinuo je napada druida. Premda se činilo da ih je mnogo više, napao nas je zapravo samo jedan Malarovac uz pomoć svojih životinjskih saveznika. Ovo je nažalost bio samo početak naših noćnih avantura. Par sati kasnije Nathaniela su na straži iznenadili rogueovi iz Gildengladea, pa smo zaključili da smo našu misiju odvlačenja snaga iz Gildengladea zapravo započeli bez nekakvnog posebnog truda. Nakon kratke bitke Shaumar i ja samo zaključili da bi nam bilo najpametnije da promjenimo kamp. Kratko izviđanje je urodilo plodom, pa smo se uskoro ukotovili u plitkoj i malenoj pećini koja je u prošlosti vjerojatno bila jazbina vukovima i drugim zvjerima.

Naše novo prenoćište nalazilo se na malenom brdu što nam je dalo vrlo lijep uvid u događaje koji će se odigrati u našem starom kampu. Na mjestu gdje smo nedavno spavali pravedničkim snom detoniralo je nekoliko vatrenih kugli. Nekoliko trenutaka kasnije iz svih kutaka šume u naš stari kamp pohrlili su druidi svih oblika i veličina. Pošto na rubu šume nisu našli ništa, raštrkali su se u nakani da nas nađu. Iako smo se objektivno prilično dobro sakrili, nije trebalo dugo da nas jedan do njih uoči s visine (pretvorio se u orla).

Pripremili smo se za najgore jer je druidska skupina bila nekoliko puta veća od naše. Srećom, ispalo je da nas nisu napali malarovci već druidi Silvanusa koje još uvijek nije obuzeo otrov crvenog zmaja. Uspjeli smo ih uvjeriti da su za paljenje šume fireballovima odgovorni rogueovi iz Gildengladea, a ne mi te im usput objasnili našu misiju. Kako smo se praktički borili za istu stvar, Silvanari su nam predložili da napadnemo utvrdu malarovaca dok će oni za to vrijeme uposliti bandu iz Gildengladea. Prijedlog smo prihvatili te se polako uputili prema planinama u kojima su svoje jazbine napravili sljedbenici Malara.

Na tom putu pridružio nam se još jedan član – duh iz prstena kojeg je nosio Shaumar. Prsten smo po želji duha vratili Silvanarima, pa je on u njihovim rukama poprimio nove moći. Sada nas je pratio u obliku magičnog stvorenja po imenu blink dog.

Nešto prije podneva stigli smo i do južnog ruba šume, no nismo se usudili izaći na otvoreno u strahu od yitraka, ogromnih letećih zvjeri u službi druida Malara. Zuk je tada predložio da on ode izvidjeti situaciju u pećinama zamaskiran u druida. Nakon što se maleni gnom hrabro otputio na čistinu, nije nam preostalo drugo do tiho čekati njegov povratak.

View
Eleasis 23, 1374 DR Edit
The forge of gods - day 35

Nathanielovi memoari

-put prema Gildenglade-u (1)

„Potpuno“ opremljeni i osvježeni, s novim zadacima krenusmo put Gildenglade-a tj. Okolne šume kako bi napravili diverziju i pomogli izvačenju civila iz gildenglade-a. Na putu smo naišli na nuspojavu našeg bijega iz lopovske jazbine tj. Krčmu koja se našla unutar naše teleportacije. Znatiželjni što se događa s krčmom i njenom novom lokacijom. Nakon što smo unišli u dislociranu građevinu shvatili smo da je većina korisnih i donekle mobilnih stvari već odnesena, pretpostavljamo u smjeru originalne lokacije. Corion je odlučio za svaki slučaj baciti svoje istrenirano vilenjačko oko na još jednu rundu pretraživanja krčme i našao pravu nagradu za naš trud.

Škrinju. Nakon proučavanja škrinje raznim metodama, Corion shvaća da je napravljena magična zamka u obliku teleportacije u nasumičnom smjeru onoga tko otvori škrinju. Kako je bilo poprilično nevjerojatno da se ta škrinja nalazi ovdje pretpostavio sam da je ona pokupljena slučajno na astral plane-u prilikom mojeg eksperimentiranja sa teleportacijom. Nakon kratkog savjetovanja odlučili smo otvoriti škrinju pomoću dvostruke metode onesposobljavanja zamke; Corionove vještine i Brottorove svete sposobnosti ometanja magije. Nakon dva pokušaja shvatili smo da je zamka maknuta i Brottor je otvorio škrinju…

...ali očito da sav naš trud je bio uzaludan jer je Brottor istog trenutka nestao. Potpuno uznevjeren pokušao sam sa svojim sposobnostima čitanja magije locirati trag teleportacije i najbliže što sam mogao odrediti je bilo usred Inner Sea-a. Niti precizan niti ohrabrujući podatak. Nakon što smo shvatili da nemožemo u ovom trenutku pomoći Brottoru bacili smo se na sadržaj škrinje jer možda odgovor bude baš u sadržaju…i bio je. Pronašli smo vrlo močan mač koji je vjerojatno jedan od Githyanki srebrnih mačeva(što bi nam moglo zadati dodatne glavobolje), magični smotuljak koji omogućava prizivanje konja na duže vrijeme(kao da je sama Mystra znala gdje su nam najveći problemi) i još jedna magična kugla. Osim što može služiti kao fokus za magično nadziranje, ima velike sposobnosti za vandimenzionalna putovanja.

-swimming course 101

U međuvremenu Brottor se našao i nimalo zavidnoj poziciji, nasred mora i počeo je tonuti usred težine svog oklopa. Dok je tonuo sve dublje i dublje našao se pred najtežom odlukom za svakog patuljačkog retnika. Morao je odbaciti svoj vlastito izrađeni vrhunski oklop. Nakon što je teška srca izronio shvatio je da je nasred pučine i nigdje u vidokrugu kopna. Shvativši otprilike gdje se nalazi i gdje je sjever krenuo je lagano plivajući prema nepoznatom. Nakon nekog vremena dogodilo se neizbježno; počeo je kružiti morski pas oko Brottora. Par minuta kasnije morski pas je napao, a Brottor se odlučio da je nabolje se braniti da napadne sa svojom pouzdanom magičnom ledenom sjekirom. Par izmjena udaraca i morski pas se odlučio na povlačenje. Nastavivši svoju prvu i naprednu lekciju plivanja Brottor je ugledao brod na horizontu. Piratski brod ga je izvukao iz mora i pristali su ga odvesti do West Gate-a jer nikad se ne zna, višak svećeničkog liječenja nikad nije na odmet.

-povratak najboljih sinova Turmisha

Osiromašeni za našeg druga Brottora odlučili smo se vratiti u Nonthal kako bi pomoću magičnih moći pokušali locirati Brottora. Kako se reakcija naših nadređenih ne može opisati rječima nakon podnašanja našeg izvješća, slika govori tisuću riječi;

reakcija

Kako su nam već vjerojatno iz očaja dali smotuljke magije Scry za nadgledanje nakon jednog propalog pokušaja zbog Brottorove prejake volje dan kasnije našli smo ga u jednom gradu što je bilo sasvim dovoljno za upotrebu naše nove igračke. Otvorivši vrata preme Brottoru shvatili smo da je u West Gate-u, ali nismo mogli ostati jer je Gildenglade bio prioritet.

-put prema Gildenglade-u (2)

Osvježeni i 48 sati kasnije krećemo prema gildenglade-u, OPET!, lakši za vrhunski patuljački oklop-komada jedan(koji moramo pod hitno nadomjestiti), ali bogatiji za dvije vrhunske stvari+čarobnu škrinju.

View
Eleasis 23, 1374 DR
The forge of gods - day 35

Dnevnik Brottorov

-Zlo nepoznaje granice-

Sutradan se vratio Eluzijel iz Alagona, sve nas je pozvao na sastanak. Priopćio nam je vijesti da su u Gildengladeu zapravo Malrovci udruženi sa vucibatinama, a napadi Malarovaca su samo zakrivanje pravog stanja stvari. Dogovor je pao da ćemo mi pokušat prouzročit pomutnju izvan grada, dok će wizardi unutar grada pokušat teleportirat žene i dijecu. Na raspolaganje nam je dano 8000 zlatnika koje smo po mojoj procjeni kvalitetno potrošili.

View
Eleasis 22, 1374 DR
The forge of gods - day 34

Dnevnik Brottorov

Predavajući izvještaj saznao sam da se u high councilu-u Alagonu već raspravlja o takvim stvarima, ali mi nije bilo jasno zašto neko od nas nije pozvan na saslušanje-ipak smo mi bili ti koji imamo informacije iz prve ruke. Morao sam napisati protestnu notu.

-Nove loše spoznaje-

Poslje doručka otišao sam se družiti s Naakijem. Mala svinjica bila je dobre volje ko i ja tako da sam uspio i porazgovarati s njim. Moja profesionalna deformacija je razgovor i igru pretvorila u jednostrano ispitivanje, no niti to nije loše pošto smo saznali da Malarovci rade pod pokroviteljstvom crvenog zmaja Aritromasausa koji se nalazi u Aphrunnskim planinama.

Nakon razgovora sa Naakijem otišao sam iskovat mać za mlađahnog ali jako potencijanog mladića koji je izrekao želju odlazka s nama i učenja od nas. Mladca za sada nesmijemo izlagat riziku, a kasnije ćemo vidjeti kako će se momak snaći, Shaumar je odlučio voditi brigu o malom, pošto mali u njemu vidi herojsku ličnost (nažalost premalo ljudi to vidi). Poslje dobrog ručka Nathaniel i ja otišli smo do knjižnice malo prekopati po knjigama no neku novinu ili spoznaju nismo našli.

View
Eleasis 21, 1374 DR
The forge of gods - day 33

Dnevnik Brottorov

-Vjera je svetinja-

Iz velike bitke sa medvjedima izašli smo kao pobjednici uzignute glave. Pokazali smo žiteljima Gildengladea kako se nikada nesmije odustajat i napuštat svoje suborce, no mala je to meni utjeha kada je Shaumar poginuo. Ono što me još više žalosti jeste da sam bio u pravu kada sam pričao o taktikama i držanju formacije. Zadnjih pet bitki sve je išlo po planu, a išlo je po planu jer smo se držali zajedno, danas to nije bio slučaj…

Iskreno sam se nadao i vjerovao u Shaumarovu snagu i volju za nastavkom svog životnog puta na Ovom svijetu. Upravo is tih razloga uletio sam u krčmu ljut ali fokusiran da makar pregazivši svoja uvjerenja pomognem Shaumaru i od vucibatina tražim uslugu pa čak i dogovor za neki posao. Araan, glava ovdašnjih lupeža tik u tom trenu zakorači u krčmu. Sve je znao, ali znao je da Nathaniel i ja sve znamo tako da previše riječi nije bilo potrošeno. Nakon što je iznio svoju ljigavu ponudu – raise dead scroll za Nathanielovu naušnicu i moje nepojavljivanje u Gildengladeu rekli smo da ćemo razmisliti i kontaktirat ga kasnije. Nisam htio pristat na takvo nešto pa smo krenuli do lokalnog wizarda-alkemičara Ereka. Niti s njim nismo uspjeli isposlovat ništa konkretno pošto je i on tražio naušnicu. Povratak u krčmu, odmor i dogovor što nam je dalje činiti bio je naš sljedeći korak. Vrćavši se u krčmu jad i bijes me spopao, gorak okus u ustima ostavljao je osjećaj nemoći, a platila je to neka lokalna vucibatina koju sam “podragao” otvarajući vrata od krčme. Ušavši unutra počeo sam vikati uvredljive, pristojnom uhu neugodne riječi. Nazvao sam ih sve papcima, kako mogu gledati da im najbliži umiru, a oni nepoduzimaju ništa.

Nažalost znao sam da od galame nema prevelike koristi. Prišao sam stolu u kutu krčme za kojim su sjedila petorica i zamolio ih za pomoć. Normalno tražili su odštetu, ali kolko tolko nama prihvatljivu (1000 zlatnika i 2 magična ogrtača). Nakon dogovra za koji sam sumljao da će se odviti po dogovoru otišao sam na odmor u sobu na katu. Previvši Shaumara započeo sam razgovor sa Nathanielom o tome kako da se izvadino iz ove gabule, a ujedno smo se obojica zapitali što se događa sa Corionom koji je bio tu negdje na tajnom zadatku. Nathaniel je imao zamisao da proba iskoristiti scroll kratkog teleportiranja i od njega proba izvuć ponešto jači teleport. To mi zvučalo kao najbolja opcija do sada. U tom trenutku netko nam je gurnuo pismence ispod vrata. Bio je to Corion koji je obavijestio u pismu kako se sprema zasjeda na nas u karavani. Takvo nešto smo i mi očekivali. Poslije kratke konzultacije sa Nathanielom dao sam mu svoj blagoslov i iz srca poželio da uspije u manipuliranju energije potrebne za teleportaciju.

Fokusirani Nathaniel krenuo je sa ritualom manipulacije Weave energije. Nakon par trenutaka sve se dobro prodrmalo ritual je bio gotov, Nathaniel od iscrpljenosti pao je na pod, a mi smo se zajedno sa krčmom našli usred poljane. Nathaniel je uspio napraviti pravu stvar i teleportirati nas kojih 15-ak milja od Gildengladea, dovoljno da možemo doći samostalno i bez brige do Nonthala. Nakon par trenutaka pojavio se i Corion. Zajedno smo se spustili u prizemlje krčme te privezali krčmara i još jednu vucibatinu, plan nam je bio iskoristiti ih kao svjedoke. Iz podruma smo začuli roktanje, otvorivši vrata bili smo iznenađeni vidjevši da nam se Naaki opet vratio. Ta mala svinjica se uvijek nadje u našoj blizini nakon velikog događaja. Morat ću ja malo porazgovarat s njim sutra.

-Napokon u Nonthalu-

Okrijepljeni Nathaniel stvorio nam je 3 konja te smo krenuli putem Nonthala. Sjahavši u Nonthalu odmah smo se zaputili do Eluziela, ukratko mu ispričali događanja u Gildengladeu i zatražili oživljenje Shaumara. Predvečer sam proveo uz Shaumara pisajući opsežan izvještaj na koji sam nadodao dodatak o pokretanju vojene akcije gdje sam objasnio razloge zašto smatram da je vojna akcija nužna u Gildengladeu. Svoj izvještaj predao sam sljedeće jutro.

View
Eleasis 13, 1374 DR

Corionovi zapisi

Nakon što sam se uz pomoć mnogo sreće (slavljen budi, Jahaču vjetrova) vratio iz Underdarka, u Ironfang Keepu dočekao me ostatak družine. Uz iće i piće izmjenili smo iskustva i saznanja o događajima koji su se zbili dok smo bili razdvojeni, a Brauron i Brottor ponosno su mi istom prilikom uručili oklop načinjen po uzoru na radove mojih sunarodnjaka. Dok smo tako blagovali, u krčmu je utrčao uspuhani patuljak koji je zatražio našu pomoć u vezi istrage smrti njegovog prijatelja.

- Bodež u tami -

Kako ionako nismo imali nikakvih posebnih planova unutar sljedećih nekoliko dana, odlučismo istražiti o čemu je riječ. Naime, patuljkov prijatelj pronađen je mrtav u blizini zidina s relativno čudnom kombinacijom ozljeda. Osim slomljene lubanje na njegovom je tijelo nađeno i nekoliko uboda bodežom. Lokalni istražitelji nisu se osobito trudili istražiti o čemu je riječ, pripisavši smrt gerilskom napadu tamnih vilenjaka.

Detaljnom istragom uspjeli smo otkriti da je patuljak bio prisiljen sudjelovati u uroti čiji je cilj bilo zakapanje kutije pune nesvetih simbola u pod ispod glavne riznice Ironfang Keepa. Kutiju smo već prije bili našli (praktički odmah nakon napada tamnih vilenjaka) i izbacili je iz riznice, no do sada nismo znali kako je stigla tamo. Tamni vilenjaci su se u svojem spletkarenju i infiltraciji Ironfang Keepa poslužili vrlo skupim, čudnim i zastrašujućim metodama. Na patuljka koji je umro uspjeli su dovesti posebnog psioničkog crva koji je nakon pripajanja za patuljkov zatiljak upravljao njegovim akcijama.

Nakon što je posao obavljen, crv je patuljka natjerao na samoubojstvo, a nakon njega je zaposjeo um stražara koji je prvi pronašao patuljkovo mrtvo tijelo. Upravo je stražar pod kontrolom crva bodežom izbo tijelo mrtvaca.

- Vrući doček -

Nakon što smo nevoljko odustali od traženja crva i daljnjeg razotkrivanja urote (ponestalo nam je tragova), odlučismo zaputiti se ka Nonthalu kako bi provjerili što se događa s našim prijateljem Antonijem Ravilarom i kako bi Trijadu obavijestili o propaloj misiji dostavljanja poruke wemicima.

Nakon sat vremena opuštenog jahanja kao grom iz vedra neba u sred je naše grupe detonirala vatrena kugla. Zahvaljujući sreći i posebnim vještinama koje posjedujem, uspio sam potpuno izbjeći usijane vatrene jezičce…ostali nažalost nisu bili te sreće. Raštrkali smo se kako bi što više smanjili štetu, no nakon prve, na nas je sletjelo još vatrenih kugli. Ja sam vatru ponovo izbjegao, no Brotorov i moj konj podlegli su ozljedama. S neba se začuo i glas – “Vratite knjigu i možete ići!”.

U tom trenutku su se kockice slagalice posložile – napao nas je tajanski čarobnjak koji je moje suputnike lukavo namamio u odrađivanje posla kojim se on nije želio baviti (vjerojatno zbog previsokog rizika). Srećom, tajanin nije bio spreman ili nije želio izravnu konfrotaciju, pa je nakon što su Shaumar i Nathaniel pošli za njih u zrak, jednostavno nestao. Nama pak nije preostalo drugo nego da se u raspršenoj formaciji vratimo u Ironfang Keep.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.